Mijn verhaal

10 jaar geleden deed ik mee aan een workshop die ging over het vinden van je levensmissie. Na een hele dag vol oefeningen, zaten we aan het einde van de dag met 100 man in een zaal. We deden een korte meditatie, waarbij we gevraagd werden om in 1 zin onze levensmissie te omschrijven. Ineens, vanuit de diepte, kwam daar de zin:

“Mensen begeleiden naar het pad van de ziel” naar boven borrelen. Het voelde heel sterk, en ik wist dat het klopte. Destijds vond ik het vooral erg mooi klinken, maar ik had geen idee hoe ik dat dan precies moest gaan doen. En ik vond het al helemaal heel eng om het woord ‘ziel’ te gebruiken. Zo vond iemand me nog zweverig! Maar, sindsdien ben ik me nog meer gaan verdiepen in hoe het leven werkt. Wat we hier komen doen. Dat is mijn allergrootste fascinatie.

En ik deel graag met je wat ik leerde. Van de opleidingen die ik heb gevolgd, de boeken die ik las. Van de gesprekken met mijn cliënten en de gesprekken met mijn eigen coaches. Maar vooral natuurlijk van het leven zelf, waarover je hieronder meer kunt lezen. Ik heb geleerd over de weg die ik naar binnen kan maken. Het herkennen van de delen die ik niet ben, over onvoorwaardelijke zelfliefde, en mezelf steeds weer thuisbrengen als het leven zwaar voelt.

Ik geloof dat als jij in je licht gaat staan, je anderen inspireert om hetzelfde te doen. Zo maak je een verschil. Duurzame verandering komt van binnenuit, dus daar wil ik jou ook bij helpen! Een leven vanuit je ware natuur. Om samen de wereld lichter te maken. De natuur is hierbij mijn co- trainer! Hoe dat zo kwam lees je hieronder in mijn persoonlijke verhaal….

Look deep into nature, and then you

will understand everything better

Albert Einstein

Ik wist al vroeg dat het leven niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Lang heb ik me namelijk best eenzaam gevoeld. Ik werd op mijn 11e verlaten door mijn vader en heb hem nooit meer gezien. Daarna verloor ik nog veel meer connectie met mensen en dingen die mij lief waren. En uiteindelijk verloor ik ook de connectie met mezelf. Het licht ging uit.

Die connectie heb ik vanaf toen volhardend buiten mijzelf gezocht: in een wilde periode met drank en drugs, in relaties, opleidingen, in hard werken, in mijn spirituele zoektocht. Na een aantal zware jaren zat ik er helemaal doorheen. Totdat een vriendin zei:

“Misschien moet je er gewoon even tussenuit.”

Ergens was ik er natuurlijk allang tussenuit. En het gekke was: het er fysiek even tussenuit gaan bleek juist het omgekeerde te zijn: ik maakte sinds lange tijd weer echt een connectie. Ik ging namelijk naar een hele goede vriendin die toen in Zuid Afrika rondreisde.

Toevallig had ik al jaren een grote wens om daarheen te gaan. En dat bleek een domino effect : de connectie met haar werd een diepe connectie met het land en met haar adembenemende natuur en alles wat er in leeft. Ik voelde weer wat er leefde in mij. ( èn ik ontmoette er mijn man!). Ik begon weer te voelen wat een echte connectie is: en die komt van binnenuit.

Niet uit iets externs. Ik kwam erachter dat ik van perspectief mocht veranderen. Als ik maar in mijn ‘oude’ verhaal bleef hangen zou er niets veranderen. Ik mocht het zoeken op zielsniveau, bij mijn ware natuur. Dáár zit de echte connectie.

That is where the magic happens! Daar voel ik de verbinding die ik op het fysieke niveau, met alles wat het leven mijn kant op gooide, maar niet kon vinden. Ik voel nu dat ik niet meer zo hard hoef te werken. Ik hoef niet meer zo mijn best te doen om het in het externe ‘perfect’ te krijgen: om gezien te worden, om geliefd te zijn, me verbonden te voelen. Het zit ín mij, ik bèn het! Ik ben mijn missie zelf. En mijn hele leven met alles wat er gebeurd is heeft eraan bijgedragen om dat te kunnen zien.

Tijdens een training in Zuid Afrika kregen we allemaal een totemdier: ik kreeg de buizerd. Ik mocht toen zeggen welk gevoel dit dier mij gaf, en ik antwoordde: “Vrijheid”. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik vastzat, maar het tegenovergestelde was waar: van binnen ben ik helemaal vrij.

Het zat ‘m niet in het fysieke: de baan, het huis, de relatie. Vrijheid zit in mij. En vanuit daar ben ik verbonden met alles om mij heen. Ik durf het nu aan om mijn eigen weg te gaan. Ik leef vanuit mijn ware natuur. En dat gun ik jou ook.

Zullen we gaan?

Meer over mij

  • Ik woon en werk in Nederland en ben daarnaast een aantal maanden per jaar in Zuid- Afrika voor het geven van trainingen en het organiseren van tours samen met mijn (Zuid Afrikaanse) man.
  • Naast mijn fascinatie voor het leven en mijn werk als trainer en coach, hou ik ook enorm veel van koken (en eten!) en heb ik plannen om huiskamerdiners te organiseren.
  • Als introvert mens ben ik graag thuis en kan ik prima alleen zijn – hoewel ik ook enorm graag samen ben met ‘like minded’ people.
  • Ik geef sinds kort ook retreats in Zuid Afrika – een grote droom van me die in vervulling ging!
  • De natuur is mijn grootste inspiratiebron en laat me precies zien hoe het leven werkt en wat er belangrijk is voor mij. Ze geeft me altijd de stilte en de ruimte om me weer aan te sluiten op de magische energie van het leven zelf.
  • Ik droom ervan om ooit retreats te geven in ‘de bush’ ( met echte wilde dieren! ) in Afrika.

Mijn professionele bio

Ik ben 39 jaar en na een aantal jaar gewerkt te hebben in de reïntegratie, werk ik sinds 2007 in mijn eigen praktijk als zelfstandig coach en trainer. Ik begon met het geven van therapie en begeleiding bij onder andere hooggevoeligheid, daarna ben ik me gaan specialiseren in het werken met twintigers en dertigers en gaf ik jarenlang lifecoaching, loopbaancoaching , stress & burnout coaching en business coaching. Waarbij ik me steeds meer op de onderwerpen levensmissie,  transformatie en zingeving ben gaan richten en opleiden.

Ik heb een studie integratieve psychologie gedaan en volgde daarna opleidingen op het gebied van trauma therapie, bewustzijnsleer/ mindfulness, relatietherapie, familieopstellingen, het veranderen van innerlijke overtuigingen, psychosomatiek & mind body medicine, natuurcoaching, het leven van je levensmissie en energiewerk. Maar natuurlijk heb ik het meest geleerd van het leven zelf.. Ik hou een holistische visie aan en maak diepgang en spiritualiteit graag helder, concreet en praktisch.

Wil je op de hoogte blijven?